Door: JT

15 mei, 2025

 

Gendergelijkheid staat niet voor LHBTIQ 

 

Heb je je wel eens afgevraagd waar 'gendergelijkheid' werkelijk voor staat? Waarom zien we vanaf 2021 aan cijfers een enorm hoge haat/discriminatie stijging toenemen naar homo's, lesbische en transpersonen in de maatschappij nu er zoveel (online) social media nieuws over ''gendergelijkheid' gepubliceerd wordt. 

 

De hele wereld wordt voorgelogen

Gendergelijkheid heeft namelijk niets met LHBTIQ te maken. Maar waarom verspreid de media en gender organisaties dan desinformatie? 

 

Wat is het achterliggende doel, en om welke reden worden trans en non binaire jongeren/adolescenten opmerkelijk binnen de kleurrijke LHBTIQ activistische beweging/organisaties en COC hierin meegezogen? 

 

Tja, wellicht wordt het eens tijd om er dieper op in te gaan? 

 

Officieel staat gendergelijkheid voor, "De mate van gelijkheid wordt onder meer afgemeten aan verschil in beloning voor arbeid, arbeidsdeelname en de positie van mannen en vrouwen in bedrijfsleven en bestuur. Een andere specifieke doelstelling binnen deze SDG is het terugdringen van geweld gericht tegen vrouwen.

 

Ik zet ze even op een rijtje d.m.v kopieer en paste, rechtstreeks van de SDG AGENDA2030 WEBSITE

 

Doel 5: Bereik gendergelijkheid en empowerment voor alle vrouwen en meisjes

 


5.1 Een einde maken aan alle vormen van discriminatie jegens vrouwen en meisjes, overal.

 

5.2 Alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes in de openbare en de privésfeer uitroeien, ook inzake vrouwenhandel en seksuele en andere soorten uitbuiting.

 

5.3 Uit de wereld helpen van alle schadelijke praktijken, zoals kind-, vroege en gedwongen huwelijken en vrouwelijke genitale verminking.

 

5.4 Erkennen en naar waarde schatten van onbetaalde zorg en thuiswerk door het voorzien van openbare diensten, infrastructuur en een sociaal beschermingsbeleid en door de bevordering van gedeelde verantwoordelijkheden binnen het gezin en de familie, zoals dat nationaal van toepassing is.

 

5.5 Verzekeren van de volledige en doeltreffende deelname van vrouwen en voor gelijke kansen inzake leiderschap op alle niveaus van de besluitvorming in het politieke, economische en openbare leven.

 

5.6 Verzekeren van universele toegang tot seksuele en reproductieve gezondheid en reproductieve rechten zoals overeengekomen in het kader van het Actieprogramma van de Internationale Conferentie over Bevolking en Ontwikkeling en het Peking-Actieplatform en de slotdocumenten van hun desbetreffende conferenties.

 


5.a Hervormingen doorvoeren waarbij vrouwen gelijke rechten krijgen op economische middelen, naast toegang tot eigenaarschap en controle over land en andere vormen van eigendom, financiële diensten, erfenissen en natuurlijke hulpbronnen, in overeenstemming met nationaal recht.

 

5.b Het gebruik doen toenemen van innovatieve technologie, in het bijzonder de informatie- en communicatietechnologie, om te komen tot een grotere empowerment van vrouwen.

 

5.c Een gezond beleid en afdwingbare wetgeving goedkeuren en versterken voor de bevordering van gendergelijkheid en de empowerment van alle vrouwen en meisjes op alle niveaus.

 

Wie zijn we?


De SDG 5-alliantie bestaat uit diverse organisaties die samenwerken om gendergelijkheid te realiseren, nationaal en internationaal. Emma Lok (Directeur strategie & communicatie bij WOMEN Inc.) coördineert de Nederlandse implementatie van SDG 5 in nationaal beleid. Laila Ait Baali (Directeur WO=MEN) is coördinator van de Nederlandse implementatie van SDG 5 in internationale context. WOMEN Inc. is een belangenorganisatie die emancipatie in Nederland versnelt. WO=MEN Dutch Gender Platform is een ledenplatform waar vijftig organisaties en 120 professionals bij zijn aangesloten.

 

Waar staan we?


Veel Nederlanders hebben het beeld dat Nederland het goed doet als het gaat om gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Dat is helaas niet het geval. Internationaal gezien lopen we in Nederland juist enorm achter. Nederland staat op de 31ste plek van de Gender Gap index van het World Economic Forum. Dat is elf plaatsen lager dan onze positie in 2018. Genderongelijkheid is het grootst op de thema’s geld, werk, gezondheid en beeldvorming. Dat moet veranderen.

 

Waar willen we heen?


Onze ambitie voor 2030: Nederland in de top 10 van het Global Gender Gap Report, voor wat betreft de regio West-Europa en Noord-Amerika. Dat betekent dat meisjes en vrouwen in 2030 kunnen rekenen op een arbeidsmarkt met gelijk speelveld, gezondheidszorg op maat, representatieve media en onderwijs. Vrouwen moeten kunnen rekenen op seksuele en reproductieve rechten en gezondheid. Gendergerelateerd geweld moet voorkomen en bestreden worden. We willen een gendersensitieve overheid die haar beleid aanpast op het creëren van gelijke kansen voor iedereen.

 

Mocht je weer eens nieuws lezen in de media over gendergelijkheid? Het is 1 woord: PROPAGANDA 

 

https://www.sdgnederland.nl/SDG/5-gendergelijkheid/

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb