Discussie blog

Op deze pagina worden discussie onderwerpen aangesneden waar je over mee kan praten. Het kan even duren voordat je reactie geplaatst wordt. Je emailadres wordt niet publiekelijk getoond.
Stelling: Het is absurd dat er nog steeds gedacht wordt dat mijn medische aandoening geen medische aandoening is maar dat het gemeten wordt als een "gender rol identiteit probleem". Ik maak geen keuze omdat ik "liever in de mannelijke genderrol wil leven". Ik heb een medische aandoening waardoor mijn neurologische sekse man is en mijn fysiologische geboortesekse vrouw is. Het moeten ondergaan van een medische ingreep gun ik mijn ergste vijand niet.
Hoe ervaar jij dat? Discussieer mee.
JT
👇
Reactie plaatsen
Reacties
Daarom snap ik aan de andere kant de paraplu term regenboog wel.als groep kun je meer bereiken dan in je 1tje. Ok??? ik ben het welmet jullie eens dat eenzijdig is en het geroeptoeter verkeerde aandacht kan trekken. Dat is ook niet zo gek als er geen diepere kennis laaggepubliceerd of te zoeken is.
Ik niet! De gender-agenda (campagne) gaan miljarden in om onder, 'gelijkheid en acceptatie'. Onderzoek staat járenlang stil. Belastinggeld kunnen ze beter investeren dmv onderzoeken ipv jongeren 'jongeren' aanmoedigen op social media dat je als trans 'hot' en 'populair' bent. Dat kan er bij mij niet in. Iemand? Of bekijk ik het door een donkere bril?!
Je hebt zeker een punt. Het doet voor jongeren misschien overkomen dat je als trans populair bent , dat is maar schijn want de realiteit is anders.Zoals JT omschrijft in zijn blog wil voorkomen een kermis attractie te zijn past beter bij hetbeeld dat ik ook ervaart. de wetenschap weet niet zoveel over ons maar doet op internet voorkomen het wel te weten.
Interessant stuk: Aan de buitenkant zie je niets aan ons.
Hoeveel mensen binnen transseksualiteit en non binair hebben een chromosoom 'probleempje' maar zie je fysiek niets aan de buitenkant tijdens de geboorte?
Is er überhaupt meer onderzoeken met deze doelgroep naar gedaan? Na mijn weten valt er nog zoveel te onderzoeken.
Eens!
Er is onvoldoende aan onderzoek. Een Mri kunnen ze niet voldoende uit halen. Zover ik weet wat er bij mij destijds naar voren kwam uit de mri en dergelijk onderzoek was, dat er in de grijze massa van mijn kleine hersenen 'anders' bleek te zijn als bij een biologische vrouw. Daarnaast kwam uit onderzoek naar voren dat er iets anders aan me was betreft 'chromosoom', intersekse. Aangezien bij mij lichamelijk niets zichtbaar was tijdens mijn geboorte konden ze geen duidelijke diagnose stellen betreft intersekse maar kreeg ik de diagnose label 'transseksueel' met een chromosoom probleempje. Voor een 17 jarige destijds was het mij nog niet helemaal duidelijk, daarom heb ik ook een allergie met hokjes, labels en etiketten want ik pas blijkbaar nergens in.
Dat er meer mensen zijn die het moeilijk vinden hoe en wat er over je geschreven wordt vanwege een parapluterm begrijp ik als geen ander. Ik ben dat niet, maar dat neemt niet weg dat het wel belangrijk is dat we er zijn en niet iedereen hetzelfde is. Ik heb mij er toen bij neergelegd en heb destijds de rust in mezelf gevonden dat ik geen label of een ander hokje nodig heb voor acceptatie. Ik heb door de jaren heen geleerd mezelf te accepteren zonder al die poespas en gezien te worden als een soort van 'kermis attractie'. Dan maar de keuze 'groot geheim' puur voor zelfbescherming.
Dus ja, ik heb dezelfde vraag. Hoeveel mensen binnen transseksualiteit en non binair hebben een chromosoom 'probleempje' en fysiek niets aan de buitenkant te zien is tijdens de geboorte. Wdb, is de wetenschap idd nog niet zover.
Ik vond wel een interessant onderzoek op de website NLOM (lang indrukken om de link te openen) https://pmc-ncbi-nlm-nih-gov.translate.goog/articles/PMC7415463/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl&_x_tr_pto=rq
Er zijn aanwijzingen dat abnormale biologische processen, waaronder mutaties in bepaalde genen, kunnen leiden tot een abnormale ontwikkeling van de geslachtsklieren, waardoor sommige foetussen zich presenteren met onverschillige geslachtsklieren en bij de geboorte worden toegewezen aan het standaard vrouwelijke geslacht. Deze ongelijkheid in genetische invloeden hangt samen met een verhoogde kans op een diagnose van GD. Een onderzoek naar het complete androgeenongevoeligheidssyndroom, waarbij een mutatie van het androgeenreceptorgen (AR) betrokken is, suggereert dat dergelijke individuen ook GD ervaren. Het is bekend dat de hersenen van mannen en vrouwen verschillen. Verder blijkt uit onderzoek dat de anatomie van de hersenen en de neuronale signaalroutes nauwer aansluiten bij de waargenomen genderidentiteit van een persoon. Personen met discordante gonadale en hersenontwikkelingen ervaren psychologische uitdagingen die kunnen bijdragen aan een gevoel van onbehagen of algemene ontevredenheid met hun biologische geslacht. Dit wijst op een mogelijke biologische en genetische basis van GD, die voortkomt uit een discordantie tussen de gonadale en hersenontwikkeling. Er is echter onvoldoende bewijs dat deze verschillen in verband brengt met GD.
Androgeenongevoeligheidssyndroom
DSD is een algemene term voor een reeks syndromen en aandoeningen die de seksuele ontwikkeling van een individu beïnvloeden. Veelvoorkomende voorbeelden hiervan zijn congenitale adrenale hyperplasie, androgeenongevoeligheidssyndroom (AIS) en 5-alfa-reductasedeficiëntie. Deze review onderzoekt AIS gedetailleerder vanwege het gebrek aan formeel gepubliceerde en geaccepteerde diagnostische criteria. Met een scala aan diagnostische parameters die worden gepresenteerd bij personen met AIS, op moleculair, morfologisch en biochemisch niveau, biedt AIS inzicht in de moeilijkheid om een juiste diagnose te stellen.
AIS is een zeldzame genetische aandoening waarbij androgenen niet het beoogde effect teweegbrengen en is een subgroep van DSD. 35 AIS wordt veroorzaakt door een mutatie of deletie in het AR- gen, waardoor androgenen hun effect op weefsels vóór en na de geboorte niet kunnen uitoefenen. 36 Deze personen zijn genetisch mannelijk, maar vertonen een vrouwelijk fenotype. Hun genitaliën kunnen bij de geboorte ambigu zijn en worden in dat geval vaak toegewezen aan het vrouwelijke geslacht om de operatie te vergemakkelijken. De ambigue genitaliën worden vaker waargenomen bij mensen met een gedeeltelijke of milde vorm van de aandoening. Mutaties in deze genen zijn ook zichtbaar bij transvrouwen, de cytosine-adenine-guanine (CAG)-herhalingen. 37 Het is gebleken dat transvrouwen deze herhalingssequentie aanzienlijk langer hebben dan hun cisgender mannelijke tegenhangers. Er zou echter verder onderzoek moeten worden gedaan naar de omvang van andere varianten in de geslachtshormoonsignaleringsgenen en hun correlatie met genderdysforie.
Het hebben van een variatie in geslachtskenmerken hoeft niet te leiden tot vragen over genderidentiteit. De meeste personen met een variatie in geslachtskenmerk twijfelt niet over zich vrouwelijk, mannelijk of (geen van) beiden te voelen. Toch kan intersekse en transgender identiteit samen voorkomen: bij de geboorte wordt immers voor het kind gekozen in welk geslacht het wordt geregistreerd en dus ook volgens welke gender het wordt opgevoed. Als het kind op laterere leeftijd zich eerder in een andere genderidentiteit thuis te voelen, dan kan dit aanleiding geven tot een transitie, medisch en/of enkel juridisch of sociaal. Kort samengevat, intersekse/transseksualiteit komt zeker voor. Ik heb in het verleden ook flink moeten spitten om deze informatie te vinden. Ik was voornamelijk op zoek over het deel 'straight' transseksualiteit en chromosoom. Daar was en is nog steeds weinig tot geen informatie aan onderzoek over te vinden. Wat ik zeg, je moet spitten. Het komt wel voor.
Complimenten voor in het algemeen aan informatie. Door de juiste speld uit de hooiberg te halen opent het vast meer ogen. Het heeft voor mij een heel ander beeld gegeven. Ga vooral zo door.
Dank je! 👋🙂
Lieverds, 1 voor 1 zijn jullie voor mij toppertjes. Jullie hebben je hart gevolgd en zijn in mijn ogen allemaal krachtpatsers. Als trotse oma zie ik mijn kleinzoon van 26 jaar open bloeien. Ik zie een jongen die meer van het leven geniet als daarvoor. Ik ben ontzettend trots als oma en dankbaar dat hij de diagnose heeft gekregen en als familie weten wat voor innerlijke strijd hij heeft geleden. De operaties die hij gaat krijgen geeft mij ook wat zorgen maar ik weet dat hij er naar uit kijkt. Als hij maar gelukkig en gezond is, dat is het allerbelangrijkste. Kanjers, laat je niet ontmoedigen of betuttelen door klaplopers met grote monden waar gal uit komt.
Liefs, tante Bep
❤️😘
Het internet staat vol met dit soort kopie/paste rubriekjes 😄 Mensen nemen het klakkeloos over en zijn nu eenmaal goedgelovig.
Je kan je er aan blijven storen en vervolgens niets doen. Of je belicht de werkelijkheid 😉👍
https://mag.pabo.nl/transgender-het-is-oke-als-je-nog-niet-alles-weet/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIkY_r9JLihgMVYi4GAB2EvAkCEAMYASAAEgKd8fD_BwE
"Er is een verschil tussen mensen die transgender of transseksueel zijn. Overigens is het begrip transseksueel bedacht door medici en valt het niet bij alle transpersonen in goede aarde. Vooral omdat het woord ‘seksueel’ in de term verwarring schept: het heeft immers niks met seksualiteit te maken. Je genderidentiteit en seksuele oriëntatie staan los van elkaar". Die zin zegt al genoeg maar ook weer niets zeggend.
Is nog steeds een punt van discussie. LHBT wat in de jaren 80 als parapluterm ontstaan is heeft ook met seksualiteit te maken, dat wordt ook niet als normaal gezien 😁 Transseksueel benaming vanuit medici wat ooit bedacht is, lag ook gevoelig. Al met al, ik ben van mening dat de parapluterm nooit had moeten komen. Ze hadden mensen zoals wij met diagnose buiten de plu moeten houden. Het overzicht is long ago zoek geraakt. Ben het met JT eens, het schept verdeling, verwarring en misverstanden. Luitjes, ik ga pitten. Laterrrrr
Hey goed blog. je weet het goed in je blog te verwoorden. ik heb altijd een naar gevoel gehad binnen de LHBTI kringen en had vaak gevoelsmatig niet helemaal aansloot met mijn gevoel. Ik vind ze behoorlijk doorslaan en voor verwarring zorgt onder jongeren.
Hoi, ik lees her en der dat steeds meer mensen het afstoten en afstand van nemen. Het wordt met de dag extremer als we alleen al naar het nieuws kijken. Vind het niet zo vreemd dat er afkeer komt. Ze doen het zelf met dat eeuwige activisten gejank 😄 Welkom Miky 👊🙂
Je slaat de spijker op z'n kop met het openen van je blog. Er onstaat veel misverstanden en verwarring binnen de culturele revolutie m.b.t. gender identiteit. Zowel voor de mensen binnen de lhbtq gemeenschap als daarbuiten vinden het lastig. Zoals de activisten zelf zeggen is gender een sociale constructie, iets waarvan de definitie dus compleet bepaald wordt door mensen zelf. Zolang mensen zichzelf willen blijven labelen om ergens bij te horen zien we dat bij de 'gender' culturen en verschillende tijden totaal niet hetzelfde. Toentertijd in 1996 als geopereerde man op middelbare leeftijd heb ik mij hiervan gedesillusioneerd, zoals velen in die tijd.
Dat de T is toegevoegd hebben we toentertijd ons best gedaan om het bespreekbaar te maken. Dat we ons terug hebben getrokken hebben we achteraf gezien misschien niet goed doorgepakt en hadden we misschien mondiger moeten zijn. De toon was al gezet, meer konden we denk ik ook niet doen.
Spooky56
@Spooky56 _ wat je zegt 😂 jóh! Zagen ze niet aankomen 🧑🦯
*Er onstaat veel misverstanden en verwarring binnen de culturele revolutie m.b.t. gender identiteit. Zowel voor de mensen binnen de lhbtq gemeenschap als daarbuiten vinden het lastig.
Ik denk dat veel transmannen en transvrouwen het er over eens zijn dat in de afgelopen 30 jaar de lhbti een gepolariseerde club is geworden met identiteits- issues. Het is heel triest en treurig dat deze denderende trein maar door dendert en vanuit verdere onderzoeks oogpunt verder niets mee gedaan wordt. Vanuit non-binaire personen gezien kan ik wel begrip tonen omdat ze er tussen in hangen. Verdere onderzoek staat al 40 jaar stil. Het is logisch dat er nu meer onbegrip is omdat mensen het gewoon totaal niet meer begrijpen.
Aja, transactivisten zijn eigenlijk aandachtshoeren. Ze weten niet eens wat ze uitkramen en zijn zelf verward. Ze verpesten het voor de transseksuelen die gediagnosticeert zijn. Als er geen diagnose wordt vastgesteld, kan iedereen zich trans(gender) noemen. Het verschil is wel dat je zorgverzekeraar cosmetische ingrepen niet vergoed en als je de diagnose transseksualiteit hebt je zorgverzekeraar medische ingrepen en medicijnen vergoed. Daarom hoor je ook veel verhalen over hormonen op de black market in dat wereldje. Ze krijgen die diagnose niet en dat is blijkbaar een frustratie puntje.
Ik heb een medische ingreep ondergaan en krijg medicatie, hoezo heb ik geen medische aandoening maar heb ik volgens de lhbti beweging een 'gender rol identiteits probleempje' waardoor ik de hele dag een keuzemogelijkheid hebt tussen mijn vrouw en de volgende dag weer man voelen. Het is bizar dat zo'n club probeert mee te liften op onze diagnose groen licht en zelf rood licht hebben gekregen. Ik verafschuw mij nog steeds en wilde toen al niet mee geassocieerd worden. Ze zijn finaal doorgeschoten.
@Spooky56 - Aandachtshoeren zou ik het niet zo benoemen. Het ligt wat genuanceerder. De verwarring is dat identiteit gekoppeld wordt met seksualiteit en geslachts aanpassing. Terwijl dat helemaal niet aan de orde is en daar ook niet om gaat. Identiteit heeft niets met geslachts aanpassing en seksuele voorkeur man/vrouw te maken. Wdb, liggen de lijnen enorm ver uit elkaar. Identiteit heeft ook niets met transgender te maken, maar zo wordt er wel naar gekeken. Identiteit heeft ook niets met transseksualiteit te maken, maar zo wordt er ook naar gekeken. Transgender en transseksualiteit liggen de lijnen ook enorm ver uit elkaar, maar zo wordt er wel naar gekeken. Het wordt op de dag van vandaag nog steeds op 1 grote berg gegooid. Het is daardoor niet zo vreemd dat je als buitenstaander er niets van begrijpt.